Vinter

Längd & tur

Längd mot Ramundberget

Längdskidor mellan Bruksvallarna & Ramundberget

Längd mot kläppen

Längd mot Mittåkläppens höjder

Skidstadion

Skidstadion

Turskidåkning

Turskidåkning

LÄNGD funäsdalen, börjar precis utanför knuten, har 300km perfekt preparerade spår för längdskidåkare. Här finns ytterligare 50km med rösade leder genom oslagbar högfjällsmiljö! På vintrarna erbjuder vi längdskidkurser, vasaloppsläger och klubbläger. Nu får du också snögaranti från den 15 oktober.


Skoter

När du kommer hit befinner du dig mitt i Europas största och bästa skoterledsystem, det är 45 mil långt och prepareras dagligen. Skoterledsystemet är anpassat för att värna om vår vackra och känsliga natur men som bjuder på oförglömliga upplevelser.

Bruksvallarnas skoteruthyrning, som ligger strax intill hotellet, har hel- och halvdags uthyrning samt guidade skotersafaris.

Bruksvallarnasskoteruthyrning >>>

Skotertur genom fjällvärlden

Skotertur genom fjällvärlden

Skotersafari

Skotersafari


Alpint

Alpint i Ramundberget

Alpint i Ramundberget

Bruksvallarna ligger mitt bland Sveriges tredje största alpinområde, funäsdalen. På ett enda liftkort når du 34 liftar och 118 nedfarter.

Närmast ligger Ramundberget, 10 min bort. Här finns fullt av aktiviteter bl.a. Lillramis för barnen, skidskola för nybörjaren, puderåkning för den mer erfarne och helikopterskidåkning för den äventyrlige.

Varje dag stannar skidbussen till nedanför hotellet för snabb transport till backen.

Ramundberget >>>


Bruksvallarnas toppstuga “Knallen”

Vesseltur till topstugan

Vesseltur till topstugan

Bruksvallarnas toppstuga Knallen

Bruksvallarnas toppstuga "Knallen"

På dagarna går vesseltrafiken för fullt till Bruksvallarnas toppstuga “Knallen” och likaså våffeljärnen. Kariknallen ligger på 1050 m.ö.h och har i decenier haft ett vakande öga över Bruksvallarnas dalgång. Ett perfekt ställe att utgå ifrån på sin fjälltur.

Genom toppstugan kan vi erbjuda exklusiva evenemang och festmåltider.

Kariknallen >>>


Bruksvallarnas Längdskidskola

Behöver du vässa skidtekniken har vi att tillgå kanske Sveriges bästa skidskola. Med hängivna aktiva elitskidåkare tar vi hand om både nybörjaren, motionären och de mer erfarna vasaloppsrävarna som vill förbättra tiden ytterliggare på vasaloppet. Boka gör ni via oss på hotellet.


Vi arrangerar även egna vasaloppsläger varje år. Läs mer på http://www.bruksvallsliden.se/?page_id=117

* Nyhet! *
Nu finns trådlöst internet (WiFi) på hela hotellet
* Visste ni att... *
Hotell Bruksvallsliden firar 70år!
Till julen 1947 stod Hotell Bruksvallsliden färdigt. Då flyttade initiativtagarna och ägarna Kerstin och Birger Myhr ner till det nybyggda hotellet.

0684-20180 | info[at]bruksvallsliden.se | Myhrsvängen 5, 840 97 Bruksvallarna