Sommar

Bruksvallarna erbjuder massor av spännande aktiviteter på sommaren. Äkta höga fjäll med mjuka och skonsamma underlag är ett av dem. Hos oss aktiverar man sig tillsammans med natur och kultur.

Fjällvandring

Bruksvallarna ligger mitt i vacker fjällterräng i ett område med imponerande 60 toppar över 1000 meter. Detta göra fjällvandring till en självklarhet hos oss. Vår mest kända topp är Mittåkläppen som med sin karaktäristiska fjällrygg är en av Sveriges mest fotograferade fjälltopp. Nedanför Mittåkläppen ligger ett 20-tal fädbodar nedbäddade längs den vackra dalgången. I anslutning till dessa fädbodar rekomenderas stigen fäbodturen.koklappen

Till sevärdheterna hör våra gamla gruvor, som visar historien om hur allt en gång i tiden började. Under sommaren med start 9 juli arrangeras gruvdagarna tillsammans med byalaget. Då bjuds det på kaffe och kolbulle som är tillagade över öppen eld.

Med bilens hjälp kan du på flera ställen i Bruksvallarna ta dig högt upp för att starta en vandring, exempelvis via Mittåkläppsvägen eller rockvallsvägen. I Ramundberget kan du även ta linbana för att ta dig högt upp på fjället. För ”fjällrävarna” som vill vandra egna spår efter kartan är äventyret nästan oändligt; 450 km rösade leder och dessutom 1000 tals omärkta möjligheter.

De finaste halv- och heldagsturerna är samlade under funäsdalens 30 guldturer, 14st av dem utgår från Bruksvallarna & Ramundberget

Läs mer >>

Mer information om vandringsmöjliheter hittar ni även på Bruksvallarnas Hemsida >>>


Cykel cykel

En ny satsning som Destination funäsdalen jobbar med är ett 3årigt projekt att utveckla cykelmöjligheterna i området. Möjligheterna är enorma och projektets fokus är att märka upp så många leder som möjligt inom hela destination

Läs mer


Kanot

Vattendraget ”Ljusnan” som rinner genom Bruksvallarna & Ramundbergets dalgång är perfekt för kanoting. Miljön är underbar med alla slingrande svängar, förbi sandbankar och badplatser, hela vägen ner till Funäsdalen.

Söker man mer spänning är forspaddlingen förnämlig och ger en riktig adrenalinkick. Hyr kanot och paddla själva eller välj en tur tillsammans med guide. Kanotuthyrning, färdledare och eventuella flygtransporter finns i Funäsdalen by.


Rida

I Bruksvallarna finns perfekta möjligheter för ridning, både hel- och halvdagar. Kontakta oss för mer information.


Golf

Man kanske inte tror att golf är en av våra största sommar aktiviteter, men med två otroligt vackra golfbanor så stiger intresset för varje år.

Ramundberget har en 9-håls bana

Ljusnedal har en 18-hålsbana


Fiska

Bruksvallarna ligger perfekt för spännande fjällfiske. Det är sjöar, åar och bäckar som gäller, fisken är öring, röding, harr och sik. Det är allt från lättillgängligt familjefiske till extrema högfjällsvatten för experten. Fisketips och mer information får du i funäsdalens fiskeguide som du kan ladda ner från länken eller beställa/hämta på turistbyrån.

Fiskeguide

Fiskekort köper du på Macken/Fjällringen i Bruksvallarna, Ramislivs i Ramundberget eller turistbyrån i funäsdalen.

Priser fiskekort från 50:- pers/dygn


För mer information om aktiviteter i området titta in på Bruksvallarna >>>

* Nyhet! *
Nu finns trådlöst internet (WiFi) på hela hotellet
* Visste ni att... *
Hotell Bruksvallsliden firar 70år!
Till julen 1947 stod Hotell Bruksvallsliden färdigt. Då flyttade initiativtagarna och ägarna Kerstin och Birger Myhr ner till det nybyggda hotellet.

0684-20180 | info[at]bruksvallsliden.se | Myhrsvängen 5, 840 97 Bruksvallarna