Den officiella skidsäsongen är här!

221220 Försäsongen i Bruksvallarna och Ramundberget blev lyckad och som kronan på verket fick vi strålande dagar under det tv-sända Bruksvallsloppet. Många skidåkare har, precis som tidigare, bott på Bruksvallsliden under denna period, vilket vi är glada för.

Från den 16 december är skidsäsongen nu officiellt öppnad! I appen Spår och Leder Funäsfjällen ser du vad som är pistat och där löser du också ditt Fjällpass Längd. Här kommer mer information om spåren:

Det är mycket fin kvalitet på Tävlingsspåret, Sprintbanan och delar av elljusspåret i Bruksvallarna. Det gäller även elljusspåret i Ramundberget. Mittåkläppsspåret och 4motionsspåret är körda med pistmaskin, där förekommer genomslag, det är för lite snö för att lägga klassiska spår, så endast skejt än så länge.

Djupdalsslingan, Mittåkläppsspåret ner till Ramundberget, Tusenspåret och Klinkenspåret är körda med skoter och rulle. En stabil grund som bara behöver lite mer snö innan spåren håller bra kvalitet. I början av vintern kommer du över Ljusnan via hängbron i vändningen av Klinkenspåret och är det svallis vid Sveån finns det en träbro några meter upp sett ifrån skidspåret.