Packat & klart

LÄS MER OM VÅRA PAKETERBJUDANDEN OCH HITTA NÅGOT SOM PASSAR DIG!

SOMMAR & HÖST


Det finns många olika sätt att uppleva de fantastiska fjäll och makalösa vyer som omger oss här i Bruksvallarna. Vi har i samarbete med några lokala aktörer tagit fram några paketförslag med några riktiga pärlor!

Häng med på klassisk fjällvandring med kunniga och inspirerande guider, där vi lär oss om fjällens flora och fauna, samernas livsstil och årstidernas växlingar. För dig som är fotointresserad har vi i samarbete med naturfotograf Mats Ricklund tagit fram två kortare och en längre fotokurs med fokus på fjällnaturens utmaningar och möjligheter. Våra skid- och yogaläger vintertid har blivit så populära att arrangörerna nu även erbjuder en sommaryoga- och vandringshelg i början på augusti. Vill du hellre yoga i höstens färgsprakande färger så har vi även en yoga- och vandringshelg i slutet på augusti när skolorna kommit igång och lugnet har lagt sig i fjällen.
 • Naturfoto i sommarfjäll

  Naturfoto i sommarfjäll

  Juli - två tillfällen

  Fotokurs i fyra dagar med dagliga utflykter till varierande naturtyper. Vi får praktisk handledning i hur vi tacklar olika motiv på fjället och på kvällarna kör vi teoripass och fördjupar oss i givande bilddiskussioner.

 • Yoga- och vandringsläger

  Yoga- och vandringsläger

  29 augusti - 1 september

  Upptäck fjällen och hitta lugnet! Vi yogar både inne och utomhus och vandrar på fjället i sprakande höstfärger - vi loggar ut från alla måsten och prestationer och loggar in till oss själva.

 • Naturfotovecka i höstglöd

  Naturfotovecka i höstglöd

  15 - 22 september

  En veckas fotokurs med dagliga fotoutflykter till varierande naturtyper. Vi får praktisk handledning i hur vi tacklar olika motiv på fjället och på kvällarna kör vi teoripass och fördjupar oss i givande bilddiskussioner.

 • Fjällvandrarweekend

  Fjällvandrarweekend

  19 - 22 september

  En härlig weekend i fjällvandringens tecken med god mat och skön sömn! Följ med vår inspirerande färdledare som tar er med till de vackraste platserna, upplev underbara vyer, fantastiska höstfärger, frisk fjälluft och god mat.

Vad ingår i priset?

I alla paket ingår boende med halvpension, det vill säga du njuter av en härlig frukostbuffé och trerätters middag på hotellets restaurang varje dag. Lunchen äter vi ute på fjället och lunchpaketet gör vi själva under frukosten. Vi bor och sover gott på hotellet, i enkel- eller dubbelrum. Handdukar, sänglinne och slutstädning vid avresa ingår alltid. Vi har även fri tillgång till hotellets relax, minigym och bastu - en skön avslutning efter en lång dag på fjället!
 • Forbondeloppet, 11 juli 2019

  ETT LANDSVÄGSLOPP I TVÅ LÄNDER

  ForbondeLoppet kom till utifrån en idé att kombinera svensk och norsk cykling i ett och samma lopp. Loppet går i fäders spår till Röros efter sagolikt fina vägar och genom vyer som etsar sig fast på näthinnan.
  Två sträckor finns att välja på, en på 55 km och en på 149 km. Start för båda loppen är riksgränsen i Vauldalen och målgången är i Ramundberget.

  Vi erbjuder hotellpaket inkl helpension i samband med loppet, maila oss för mer information!
  Maila oss för mer info
 • Fjällturen 11-13 juli

  SVERIGES VACKRASTE MTB-LOPP

  Välkomna till Sveriges vackraste MTB-lopp - sommarens höjdpunkt och stora cykelfest i fjällmiljö! Fjällturen är ett mtb-lopp i Funäsfjällen som passar alla, en cykeltävlingen för såväl elit som ungdom och motionärer. Två tävlingsdagar och aktiviteter under en hel vecka. Vi räknar med 1000 starter under helgen och hoppas på att få se dig på startlinjen!
  Maila oss för mer info om boende
 • Ramundberget Trail, 20 juli

  En tävling för dig som vill ha en utmaning i fantastisk fjällterräng. Du kommer att befinna dig på historisk mark med de finaste vyerna, det har samerna gjort genom alla tider. Årets upplaga kommer att ha distanserna 15 k & 25 K samt Mickelinas Trail som är barnens lopp. Det samiska ordet för trail är gieje. Här finns stigarna, gångna och sprungna av djur och människor i generation efter generation och de mest oslagbara fjällvyerna. Välkommen!
  Maila oss för mer info om boende
 • Ta med familjen till fjälls i sommar!

  STUGA ELLER LÄGENHET FRÅN 720 KR/DYGN (veckopris: 4 830 kr)

  Sommaren i fjällen är något alldeles extra, det är både uppfriskande och välgörande. Boka in några dagar hos oss i våra mysiga stugor och lägenheter med fyra eller sex bäddar. De flesta av stugorna och lägenheterna är husdjurstillåtna så även de fyrfota vännerna kan följa med på sommarsemestern!
  Boka stuga eller lägenhet i sommar
 • Höstlovspaket

  Del i dubbelrum inkl frukost, lunch & 2-rätters middag.

  Ta med dina nära och kära till vår vackra fjällvärld som antingen är i sen höstskrud eller tidig vinter. Njut av dagarna ute och ta livet med ro. Denna tid på året är läge för nedvarvning och tid till eftertanke. Vi serverar god frukostbuffé och lunch, senare på kvällen serveras det en 2-rätters middagsbuffé. Allt ingår i priset. Notera antalet barn och ålder vid bokning så återkommer vi med pris.
  Maila oss för mer info

Vinter igen!

VAR UTE I GOD TID OCH PLANERA VINTERSÄSONGEN 2019/2020 REDAN NU!
 • Garanterad längdskidåkning oktober 2019

  Säsongsstart

  Tack vare projektet "Sparad snö" kan Bruksvallarna garantera 6 km längdskidåkning redan i oktober 2019. Första gången vi kunde garantera skidåkning var 13/10 2017, då vi la ut sparad snö. Detta slog väl ut och vi kunde erbjuda bra längdskidåkning och träningsmöjligheter långt före många andra anläggningar. Vill du vara säker på att få några mil i benen tidigt på säsongen, boka in dig hos oss.
  Lämna intresseanmälan

Sverigepremiär Bruksvallsloppet i november 2019

Skicka gärna en bokningsförfrågan inför 2019


Bruksvallarna är synonymt med tidig snö och första skidåkningen för många och även till vintern sker den svenska längdpremiären i Funäsfjällen. Med lång historik har tävlingsupptakten gått i den klassiska skidorten Bruksvallarna, närmare bestämt i 30 år. De nya tävlingsbanorna är homologiserade och delar av dem, bland annat sprintbanan kommer att få sparad snö redan i mitten av oktober. Vi är laddade för en ny säsong, vi som älskar skidåkning! Varmt välkomna! Läs mer på >>>Bruksvallsloppet 16-18 november
Förfrågan om boende till Bruksvallsloppet 2019
 • Skid & Yogaläger

  Del i dubbelrum inkl. helpension och kursavgift

  Vi blandar det bästa av två världar!
  Yogan gör dig rörligare och mer närvarande för utveckling i skidspåret. Lägret vänder sig till dig som tycker om att träna i fjällmiljö med likasinnade varvat med god mat och fin gemenskap. Inga speciella förkunskaper krävs.

  Lägret ges vid fyra olika tillfällen; i december, januari, februari och mars.

  Läs mer och boka
 • Ta chansen att träna innan jullovet

  Pris fr.750 kr / dygn & person del i dubbelrum inkl frukost, lunch, 2-rätters middag.

  Under v 50 har du möjlighet att njuta av över 40 km preparerade längdspår, klassiskt och skate. Innan frukost mjukstartar du kroppen med egen yoga i vår enkla yogalokal där bolster, mattor, filtar och meditationskuddar finns till förfogande. Eftermiddagsträningen sköter du i vårt lilla gym där vi har fria vikter, step-up bräda, hopprep, cyklar och roddmaskin. När du är klar för dagen sätter du dig i bastun och tar sen en svalkande dusch. I priset ingår frukost, lunch och 2-rätters middag, del i dubbelrum samt slutstäd. Vad som inte ingår men går att hyra och köpa till är sänglinnen, handdukar och spårkort.
  Boka boende under v 50
 • Nyårsafton på Hotell Bruksvallsliden

  fr. 935 kr/person & dygn inkl 3-rätters nyårssupé

  Fira in det nya året med härliga dagar till fjälls. Njut av dukat bord och ta till vara på dagarna ute. På nyårsafton tillagar vår kock Richard en underbar 3-rätters supé med lokala råvaror och mycket kärlek. I priset ingår del i dubbelrum, frukost och 3-rätters middag samt 3-rätters nyårssupé. Sänglinne och handdukar samt slutstäd ingår också. Vi ser fram emot att få starta det nya året med just er! Välkomna!
  Förfrågan om nyår på Bruksvallsliden

Bruksvallarna Nordic Ski Marathon 4 januari 2020

Weekend del i DR inkl halvpension

Långlopp i dalgången Bruksvallarna & Ramundberget Länge har tanken och viljan funnits att arrangera ett riktigt fint långlopp i den klassiska skidterrängen runt Bruksvallarna & Ramundberget. Nu är det verklighet. I år arrangeras fjärde upplagan. Vi ses på startlinjen trettondedag jul. Seedningsgrundande till både Tjejvasan & Vasaloppet. Topsport i Bruksvallarna erbjuder inför loppet gratis genomgång av utrustning, teknik och vallakurs. Tävlingen kommer att gå på en varvbana på ca 21km med start i Bruksvallarna via 4motion-spåret till Ramundberget. Runt 5km slingan och tillbaka till Bruksvallarna via SunMaidspåret. En fin långloppsbana med lätt kupering där man väljer att åka ett varv eller två, 21 km eller 42 km. Läs mer om loppet här >>>Bruksvallarna Nordic Ski Marathon
Lämna intresseanmälan
 • Påsk i Västra*

  fira påsken i fjällen!

  Nu är tiden på vinterhalvåret då vi tillbringar många och långa dagar på fjället eller i backen, och njuter av solen som efter vintern nu tittar fram allt längre om dagarna.

  I priset ingår del i dubbelrum/tvåbäddsrum, frukostbuffé, trerätters middagsbuffé, sänglinne, handdukar och slutstädning.

  *Västra är en förkortning av "västra Härjedalen" som lokalbefolkningen använder när man talar om Funäsfjällsområdet
  Maila oss för mer info
 • Vårskidåkning med Alewalds

  från 4.700 kr del i dubbelrum med helpension

  UPPLEV VÅRSKIDÅKNING TILL FJÄLLS, NÄR DEN ÄR SOM BÄST I BRUKSVALLARNA & FUNÄSFJÄLLEN.

  Vårskidåkning är skidåkning utan gränser, under den finaste perioden när solen står högt och dagarna är långa. Korta eller långa heldagsturer på turskidor eller skateskidor bäddar för fantastiska skidupplevelser som ger energi och oförglömliga minnen. Yoga, kvällsaktiviteter & färdledare på alla turer.
  Välkommen till Funäsfjällen och riktiga fjäll!
  Maila oss för mer info

SOMMAR I BRUKSVALLARNA

 • Forbondeloppet

  Forbondeloppet

  11 juli

  Ett landsvägslopp i två länder! Två sträckor finns att välja på, en på 55 km och en på 149 km. Start för båda loppen är riksgränsen i Vauldalen och målgången är i Ramundberget. Vi erbjuder hotellpaket inkl helpension i samband med loppet, maila oss för mer information!

 • Fjällturen

  Fjällturen

  11-13 juli

  Sveriges vackraste mtb-lopp! Sommarens höjdpunkt och stora cykelfest i härlig fjällmiljö. Två tävlingsdagar och aktiviteter under en hel vecka. Boende hittar du på Bruksvallsliden.