Sommar i Bruksvallarna

Välkommen till Hotell Bruksvallsliden

Beläget i hjärtat av Bruksvallarna ligger Hotell Bruksvallsliden, omringat av vackra fjäll med makalösa vyer. Här kan du uppleva lättillgänglig vandring och cykling i både dalen och på fjället. I vår nya sportbutik kan du hyra eller köpa den utrustning du behöver. Restaurang, café och livsmedelsbutik finns på gångavstånd. Bruksvallarna är en del av Funäsfjällen. Vi ser fram emot att välkomna dig till vår vackra plats i fjällvärlden.

Vandring & löpning

Bruksvallarna ligger mitt i vacker fjällterräng i ett område med imponerande 60 toppar över 1000 meter. Här finns tips på Guldturer och stigar för fjällöpning.

Cykling

I området finns många mil cykel- och mountainbikeleder i olika svårighetsgrader, i dalgång och på fjället. Hyr en cykel eller ta med dig din egen. Här hittar du kartor till våra cykelleder i Funäsfjällen, och information om hur du löser Fjällpass Cykel.

Fiske

I hela Funäsfjällen finns över 200 fjällsjöar och mer än 300 kilometer med strömmande vatten. Är du nybörjare kan du testa att fiska i dammen utanför hotellet. Hyr eller ta med egna redskap.

Bruksvallarna Game Fair & Outdoor

Den 4-5 augusti är det efter flera års uppehåll äntligen dags igen! Sedan sista har många fler människor fått upp ögonen för fjäll och friluftsliv. Därför har Game Fair fått sällskap av Outdoor i årets upplaga.

Sportcenter

På Hotell Bruksvallsliden finner ni Bruksvallarnas Sportcenter. En specialistbutik som sommartid har fokus på vandring, löpning, cykling och fiske. Här erbjuds även uthyrning, verkstad och aktiviteter. Hyr din utrustning online och läs mer om oss här.

Äta gott

Semestertider är njutningstider och det är trevligt att kunna unna sig något extra. Bor du på Hotell Bruksvallsliden är det aldrig långt till närmaste restaurang, café eller våffelstuga. Läs mer om de kulinariska upplevelser som väntar dig i Bruksvallarna.

Fler aktiviteter

Som om inte vandring, löpning, cykling och fiske vore nog. I Bruksvallarna och Funäsfjällen finns mycket mer att upptäcka och göra. Golf, paddling, klättring – och missa inte gruvdagarna!

För grupper

Vandrarförening? Träningsläger? Kom med era önskemål så syr vi ihop er vistelse.

Visste du att…

Fina cykelleder, vackra välmarkerade vandringsleder, härliga matupplevelser och stor gästfrihet är inte en självklarhet! Vi behöver alla förstå vår del i helheten och dra vårt strå till stacken. Läs mer här.


Paket & erbjudanden

Höstfotovecka

Höstfotovecka

Naturfoto i höstglöd! Under senare hälften av september är höstens färgprakt ofta som bäst, och vi försöker skapa välkomponerade ”mästerverk” både av de storslagna vyerna och i det ”lilla landskapet”. Fotoutflykter, praktisk handledning, teoripass och givande bilddiskussioner. 17-24 september 2023

Höstlov med skidåkning

Höstlov med skidåkning

Vad sägs om ett höstlov fyllt med härlig längdskidåkning, roliga eftermiddagar vid poolen eller pingisbordet och tid att njuta av god mat och dryck? Varvat med vandring eller kanske cykling, en dagstur till världsarvsstaden Röros, ett besök till fjällmuseet i Funäsdalen eller till myskoxarna i Tännäs.

Längdveckor

Längdveckor

Upplev de fina spåren och utveckla din åkning i vacker fjällmiljön. Bruksvallarna är känt som Sveriges bästa skidort för längdåkare. På hotellet finns Bruksvallarnas Sportcenter, där du får hjälp med allt från utrustning och kläder till spår- och tekniktips. Boka minst 3 nätter, mellan 4 januari – 9 februari 2024. Allt detta ingår: – Logi […]

Nyår på Liden

Nyår på Liden

Fira in det nya året med härliga dagar till fjälls. Njut av dukat bord och ta till vara på dagarna ute. På nyårsafton serveras en underbar 4-rätters supé med lokala råvaror och mycket kärlek. Boka tre dygn eller mer, från 27 december.

Skateveckor

Skateveckor

Skateveckor i Bruksvallarna! I april är snön som bäst för skateskidåkning. Ofta finns lager av skare som förvandlar hela fjällvärlden till en lekplats för skatetåkare. På turerna varierar vi mellan småkuperad terräng med inslag av skog och myrar och åkning på öppna fjällvidder.

Skid- & Yogaläger i Bruksvallarna

Skid- och yogaläger

Välkommen till Skid- & Yogaläger i Bruksvallarna, en helg i lugn och harmoni. Upptäck det bästa av två världar! Lägret vänder sig till dig som tycker om att träna i fjällmiljö med likasinnade, varvat med god mat och fin gemenskap.