Sommaraktiviteter

 • Vandra

  Bruksvallarna ligger mitt i vacker fjällterräng i ett område med imponerande 60 toppar över 1000 meter. Vår mest kända topp är Mittåkläppen med sin karaktäristiska fjällrygg. Nedanför Mittåkläppen ligger ett 20-tal fäbodar längs den vackra dalgången.

  Till sevärdheterna hör våra gamla gruvor, som visar historien om hur allt en gång i tiden började. Under sommaren arrangeras gruvdagarna tillsammans med byalaget. Då bjuds det på kaffe och kolbulle som är tillagade över öppen eld.

  Mer om att vandra i Bruksvallarna
 • Cykla

  I området finns 423 km cykel- och mountainbikeleder. Hyr en cykel eller ta med dig din egen. I juli månad går Fjällturen av stapeln. Ett riktigt roligt MTB-race som har allt från 9 km till 70 km lång bana. Här finns något för alla vad det gäller olika nivåer på cykling och önskemål om utmaningar.
  Mer om att cykla i Bruksvallarna
 • Paddla kanot

  Ljusnan, som har sitt ursprung i våra fjäll, rinner genom dalgången Ramundberget och Bruksvallarna. Att paddla kanot här är en härlig familjetur. Miljön är underbar med alla slingrande svängar, förbi sandbankar och badplatser, hela vägen ner till Funäsdalen. Hyr kanot och paddla själva eller välj en tur tillsammans med guide.
  Mer om att paddla i Bruksvallarna
 • Rida

  När orken tryter och dina apostlahästar inte orkar mer, kan du ta hästen till hjälp. Med hästen som bästa vän på turen i fjällen får du en annan dimension på fjällvärlden. I Bruksvallarna finns fina möjligheter för ridning, både hel- och halvdagsturer som arrangeras av lokala turridningsföretag.
  Mer om ridning i Bruksvallarna
 • Spela golf

  I nära anslutning till Bruksvallarna hittar ni Ramundbergets kluriga och utmanande 9-håls bana som är en pay & play. Känner ni för en riktigt bra runda på 18 hål beger ni er till Ljusnedal och njuter av både "seaside" och fjällutsikt. Dock bör noteras att "Golfströmmen" ( Ljusnan) ligger i mycket nära anslutning till båda banorna, vilket har slukat många bollar under årens lopp.
  Mer om golf i Funäsfjällen
 • Fiska

  Som sagts tidigare så rinner Ljusnan genom Bruksvallarna, vilket skapar perfekta tillfällen för spännande fjällfiske. Det är sjöar, åar och bäckar som gäller, fisken är öring, röding, harr och sik. Det är allt från lättillgängligt familjefiske till extrema högfjällsvatten för experten. Vill du ha enkla tips på lättillgängliga fiskevatten är "Guldvatten" 11 st utvalda förslag som vi varmt rekommenderar. Allt fiske kräver fisketillstånd.
  Mer om fiske i Funäsfjällen
 • Många fler aktiviteter

  Den kultur och historia som finns i området är väl värd att besökas om och om igen. Här finns tex ett vackert fjällmuseeum som visar områdets historia på ett sätt som inspirerar. Känner du för att besöka en äkta smedja, gör ett besök hos Torgny Odén och ta del av hans vackra alster, såsom tex knivar. När du är i västra Härjedalen vistas du även i Sapmi, samernas land. Välkommen!
  Fler aktiviteter i bruksvallarna
 • Läs mer om våra boenden >

  Här hittar du boende som passar alla! Hotellrum med allt ifrån större rum med pentry, bäddsoffa och balkong, till mindre dubbelrum eller enkelrum. Halvpension ingår som standard. För den som vill rå om sig själva har vi mysiga stugor med upp till sex bäddar, eller lite mindre lägenheter med fyra bäddar.

 • Boka direkt! >

  Vet du redan vad du söker? Klicka här för att ta dig vidare till bokningen! Det går också bra att maila info@bruksvallsliden.se eller ringa 0684-201 80. Välkomna!