Välkommen till
Bruksvallarnas Sportcenter

Upplevelsen & äventyret i fokus

Specialistbutik inom längd, tur och topptur vintertid. Vandring, löpning, cykling och fiske sommar och höst. Du hittar oss på nedsidan av Hotell Bruksvallsliden. Öppnar igen 28 oktober, men kom gärna förbi under v. 43 då vi är på plats. Försäsongens öppettider: dagligen kl 9-16.
072-660 34 90, sportcenter@bruksvallsliden.se

längdåkning

Längdskidåkning i världsklass är en tradition i Bruksvallarna. Vår ambition är att hålla samma klass på vår butik. Här testar du allt från skidor till pannlampor – innan köp! Vi har ett stort urval från ledande varumärken som Fischer, Madshus, Atomic, Salomon, Rossignol, Kästle, Alpina, Swix, KV+ och One Way.

turåkning

Funäsfjällen erbjuder varierad turåkningsterräng, vilket speglas i vårt utbud. Allt från smala skidor för preparerade längdspår till breda turskidor för orörd snö och telemarksvängar. Vi har Sveriges största testcenter för turutrustning i samarbete med Åsnes, Rottefella, Madshus, Alpina och Alfa.

topptur

Bruksvallarna är en perfekt utgångspunkt för toppturer. Många av de finaste åken i Funäsfjällen ligger rakt ovanför byn. Ösjökläppen, Hästkläppen, Kariknallarna, Beritkläppen, Storskarven och Svalåkläppen bildar ett smörgåsbord av toppar som kan kombineras i oändlighet. Ta dig smidigt upp på fjället med bandvagnen. I vår butik kan du komplettera utrustningen eller hyra allt som behövs för en lyckad topptur.

uthyrning

Hos oss hyr du utrustning för längdtur och topptur. Fjällpulkor finns som barn- eller expeditionspulka. Vi har även snöskor, hundselar och skalkläder att hyra. Boka här (uthyrning för vintern kommer inom kort).

Vi ser uthyrningen som en del av vårt testkoncept. Summan för upp till tre dagars hyra har du tillgodo om du vill behålla utrustningen.
Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på 072-660 34 90 eller sportcenter@bruksvallsliden.se för manuell bokning.

verkstad

Vi ser till att din utrustning är i toppskick. Vill du att dina längdskidor ska bli snabbare har du hittat rätt! Lorentz Söderhielm (som bl.a slipat landslagets skidor på fem OS) sköter slipen och vi vallar och rillar så att du kan nå nya personbästan.

Vid långlopp som Svenska Långloppscupen och under Vasaloppsveckan är vi på plats och sköter dina skidor. Vi monterar även tur- och toppturs-bindningar, anpassar stighudar, lagar blixtlås på längdskor och lästar ut smala pjäxor.

Längdåkning

händer hos oss

– Ski Classics läger (se mer under Paket & Erbjudanden)
– Moonlight Race.
– Längdskidtest.
– Test av turskidutrustning.
– Längdskidans dag.
– Snöskoturer.
-Bandvagnsturer.
-Fjälltopploppet.
– Vallaservice Vasaloppet.
– Vallaservice Svenska långloppscupen.