Upplevelsen och äventyret i fokus
072-660 34 90
sportcenter@bruksvallsliden.se
Upplevelsen och äventyret i fokus
072-660 34 90
sportcenter@bruksvallsliden.se

Sommaren närmar sig

Bruksvallarna må vara känt för sin längdåkning men området erbjuder oanade möjligheter även sommar och höst. Hos oss hittar du utrustning för:

  • Fiske
  • Cykling
  • Vandring
  • Traillöpning
  • Rullskidor
  • SUP

Vår friluftsbutik blir utgångspunkten för sommaraktiviteter. Du är välkommen att ”hänga med oss”!
Vi öppnar butik kring midsommar och kommer hålla öppet dagligen hela sommaren, preliminära öppettider 9-17.

Butik

I butiken säljer vi det vi själva gillar att använda. Vi har bara riktigt bra utrustning. Det är saker vi själva provat och använder, kläder som andas, skidor med spann som ger både bra glid och fäste.

Här har du också själv möjlighet att testa innan du bestämmer dig. Allt från skinskidor och pannlampor till topptursutrustning finns att testa. Fördelarna är uppenbara – du får kläder och utrustning som passar dig och din åkstil och som fungerar i många säsonger. Bra för både dig och miljön.
Stängt för säsongen, välkommen igen i sommar!

Uthyrning

I vår uthyrning hittar du utrustning för längd, tur och topptur. För längdåkning väljer du mellan skinskidor för klassisk åkning eller skate. Längdutrustning finns i alla storlekar från skor 25 till 49.

Våra turskidor har både stålkant och skin. De är smala nog för våra fina fjällspår och kombineras med en stadig längdpjäxa. Har du egna turskor med BC bindning har vi skidor för dig också. Även dessa fungerar i längdspåren.

Topptursutrustningarna är anpassade för den typ av terräng som vi har utanför vår dörr. Skidor och pjäxor som väger dryga kilot. Skidorna har en midjebredd på 80-90 mm. Vi har även tranciever, sond och spade att hyra.


Ring eller maila om du har funderingar kring utrustning!
072-660 34 90
sportcenter@bruksvallsliden.se

Verkstad

Vi ser till att din utrustning är i toppskick! Lämnar du in dina skidor till oss ser vi till att de är preparerade med glid och fäste till nästa morgon. Med hjälp av spannmätaren kan vi kontrollera hur bra din skida passar dig.

Vi har också vallaservice vid skidlopp som till exempel loppen under Vasaloppsveckan, då vi är på plats i Mora och Sälen.

Häng med oss

Vi älskar att åka skidor och vill gärna att du hänger med. Kolla med oss i butiken eller på våra sociala medier vad vi har på gång. Det kan vara allt från en pannlampstur upp mot trädgränsen med turskidor till att vi testar att staka en runda med stakskidor.

Kom gärna med egna förslag på aktiviteter! Här har du tillfälle att prova utrustning som till exempel skidor, stavar eller pannlampa. Vi samlas i vårt “base camp” utanför butiken.

Spårkarta

Ett utdrag ur områdets spårkarta

Vi är en del av Hotell Bruksvallsliden
072-660 34 90