Knallens bandvagnstrafik

Ta bandvagnen till toppen!      Öppnar i vinter       0684 - 200 30 • Enklaste sättet att ta sig till Bruksvallarnas toppstuga Knallen, är att åka med bandvagnen som går tisdag till söndag under vintersäsong. Bokning sker via endast via telefon samma dag eller dagen innan.

  Bandvagnen har ca 12 platser inne och 10 platser för tolkare på skidor. Den avgår från parkeringen bakom Hotell Bruksvallsliden, följ skyltning från Ica Stigmyrhs.

TIDTABELL & PRISLISTA

Här hittar du aktuell tidtabell och prislista. Vi lägger upp det närmare vintern.

 • ATT TÄNKA PÅ  Betalning

  Du betalar i källaringången på Hotell Bruksvallsliden, se skyltning för Bandvagn. Betala gärna med kort, men kontanter går också bra. Du får en biljett per person som du tar med ut till bandvagnen och löser in när du kliver på.

  Tolka eller åka inne?

  Du kan välja om du vill åka inne i bandvagnen eller tolka på skidor bakom. Barn under 10 år åker ALLTID inne i vagnen. Känner du dig tveksam till att du orkar hålla fast 5 km uppför så rekommenderar vi att du åker inne i vagnen.

  Packning

  Skidor, stavar, ryggsäck, liggunderlag - självklart tar vi med dina grejor upp på fjället.

  Ta med hund

  Hundar går bra att ta med förutsatt att ingen av de andra passagerarna är allergisk eller hundrädd. Hundar åker ALLTID inne i vagnen.

  Passa tiden!

  Det är många som vill åka och vi har ett tajt schema. Se till att vara där minst en kvart innan bandvagnen åker så du hinner betala och göra dig iordning.
 • VÅRVINTERTIPS: SOLSKENSTUREN

  Lättåkt favorittur över fjällen, 12-15 km

  Du börjar dagen med att ta bandvagnen upp till Knallen, stärker dig med en våffla och vänjer dig vid den magnifika utsikten. När du känner dig redo trampar du i skidorna och följer kryssleden mot Tänndalen. Spåren är lättåkta, du befinner dig på högfjället hela tiden och nu får du veta varför den kallas solskensturen; du har solen i ansiktet hela vägen. Innan du tar dig ner från fjället rekommenderar vi ett stopp på Andersborgs våffelstuga för påfyllning av energi.

  Detta är en envägstur, med skidbussen tar du dig enkelt mellan dalgångarna. Följ länken för mer detaljerad beskrivning.
  Solskensturen