Längdskidåkning i Bruksvallarna

Välkommen till Hotell Bruksvallsliden

Bruksvallarna i västra Härjedalen ligger i hjärtat av Sveriges bästa spårsystem. I dalgången Bruksvallarna-Ramundberget finns 11 mil preparerade längdspår, och i hela Funäsfjällen totalt 30 mil längd- och turskidåkning. Lägg därtill flera mil fjällspår som prepareras från vecka 7. Här finns skidåkning i världsklass under en lång säsong, för både nybörjare och elitåkare.

Våra längdspår

I Bruksvallarna börjar längdskidåkningen utanför dörren. Här finns storslagen, lättillgänglig fjällmiljö med spår i dalen och på fjället. Fantastiska upplevelser väntar! Läs om alla våra längdspår här.

Sportcenter

På Hotell Bruksvallsliden finner ni Bruksvallarnas Sportcenter. En specialistbutik inom längd, tur och topptur med uthyrning, verkstad och aktiviteter. Hyr din utrustning online och läs mer om oss här.

Spårkort & spårinfo

Längdspåren ringlar sig genom dalgången Bruksvallarna – Ramundberget och över hela Funäsfjällen. Köp spårkort (Fjällpass längd) och ta del av aktuell spårinformation här.

Skidbuss & bandvagn

Upptäck nya spår varje dag – kanske med hjälp av skidbussen? Skidbussen är gratis för dig som löst spårkort, och tar dig runt i hela Funäsfjällen. Se busstidtabell och boka bandvagn till Knallen här.

Skidskola & läger

Redo att vässa din skidteknik? Eller vill du unna dig den perfekta kombinationen längdskidåkning, yoga, god mat och samvaro? Läs mer om skidskola samt vårt populära skid- och yogaläger här.

Längdåkning

BRA ATT VETA

Får man ha hund i spåret? Vad ska jag tänka på när jag vill ta en tur på fjället? Svar på det och annat som är bra att veta om längdskidåkning finns att läsa här.


Paket & erbjudanden

Skid- & Yogaläger i Bruksvallarna

Skid- och yogaläger

Välkommen till Skid- & Yogaläger i Bruksvallarna, en helg i lugn och harmoni. Upptäck det bästa av två världar! Lägret vänder sig till dig som tycker om att träna i fjällmiljö med likasinnade, varvat med god mat och fin gemenskap.

Vårskidåkning

Vårskidåkning

Upplev vårskidåkning till fjälls när den är som bäst. En inspirerande långweekend i Bruksvallarna med guidade turer, makalösa vyer och underbara matupplevelser.

Påsk

Påsk

Påsken i fjällen är synonym med ljuvliga vårvinterdagar, strålande solsken och skidäventyr över vita fjäll. Bo på Hotell Bruksvallsliden, tre och fyra dagar inklusive halvpension med frukost och trerätters middag. Gäller vecka 14.